RECEPTE. Burkānu pankūkas – ātri un bezgala vienkārši!

Vai arī tev ir apnikušās tradicionālās pankūkas?! Ja jā, tad piedāvājam tev pamēģināt ko pavisam jaunu, taču tajā pašā laikā arī vienkāršu un katram no mums zināmu – burkānu pankūkas! 

Ja neskaita tradicionālās saldās pankūkas, kurš gan vēl nav ēdis kartupeļu pankūkas?! Tās gan noteikti nav izteikts svētdienas brokastu favorīts, taču tad, kad vēlamies kaut ko sātīgu, šīs pankūkas ir bezgala gards pamatēdiens. Viss gan ar laiku apnīk, tāpēc kartupeļu pankūkas vari nomainīt arī uz burkānu pankūkām. Tas būs bezgala vienkārši un ātri, taču gala rezultāts iepriecinās ne tikai tevi, bet arī pārējo ģimeni! Noteikti pamēģini!

Lasi vēl: Lazdu riekstu pankūkas ar zemenēm; 15 minūtes un gatavs!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 ml kviešu milti;
  • 1/2 tējk. sāls;
  • 400 ml piens;
  • 4 olas;
  • 2-3 burkāni (apm. 300 g);
  • 1/2 sīpols;
  • 1 ēdamk. margarīns vai sviests.

PAGATAVOŠANA.

Bļodā samaisa miltus un sāli.

Pievieno pusi piena daudzuma un ar putotāju sakuļ viendabīgu mīklu.

Pa vienai pievieno olas, iekuļ atlikušo pienu.

Burkānus un sīpolus nomizo un sarīvē ar rīvi vai virtuves kombainā.

Sarīvētos burkānus un sīpolus iemaisa mīklā.

Pankūku pannu sakarsē un mazliet ietauko.

Pankūkas vidējā karstumā cep aptuveni 2 minūtes no katras puses.

Pasniedz ar svaigiem salātiem vai kā piedevu pie ceptas cūkgaļas vai sardelēm.

Lasi vēl: Pankūku pīrāgs ar biezpienu; bezgala gards un pavisam vienkārši pagatavojams!

Pievienot komentāru